Bizden Haberler

Güncel Bilgiler

Güncel bilgilerden haberdar olmak için bizi takipte kalın

MENÜ

Projesindeki detaylara uygun olarak hatıl kazıları yapılır ve kalıplar çakılarak etriyelerle bağlanan demirler kalıp içerisine yerleştirilir. Daha sonra tel örgü sistemine taşıyacak olan ankraj boruları projesine uygun aralıklarla yerleştirilerek BS20 basınç dayanım sınıfında beton dökme işlemi gerçekleştirilir.
Basketbol Sahasının yapım sürecindeki ikinci aşama olarak hatıl betonunun atılmasından sonra zemin 2 nolu mıcır ile döşenir. Mıcırın sıkıştırılmasının ardından düz bir zemine yaklaşılmış olunur. Tesviyesi yapılan mıcır üzerine belli bir eğim verilerek çelik hasır donatılı BS20 hazır beton dökülerek tesviyesi yapılır. Böylelikle zeminde bir yüzey eğimi oluşturularak kötü hava şartlarından doğabilecek sorunların önlenmesi ve suların saha dışına tahliye edilmesi sağlanır.
Alt yapı tamamlandıktan sonra beton hatıla ankre edilen boru üzerine dikey demir borular yerleştirilir ve kaynakla monte edilir. Diklemelere yatay borular kaynaklanır. Köşelere ve kısa uzun kenarlara taşıyıcılığı ve sistemin tutuculuğunu artırmak amacıyla diyagonal borular kaynaklanır. Daha sonra aydınlatma direkleri merdivenli bir sistemle montajı yapılır.
 
Tüm demir imalatımız pas önleyici koruyucu sentetik reçineli metal antipas boya ile nefti yeşil renkte boyanır. Daha sonra saha etrafını PVC kaplı helezon tel örgü ile çevreleriz. Göz aralıkları ve et kalınlıkları değişkenlik gösterir, tercihe göre yapılabilir. Tel örgü gerdirilip bağlantıları yapıldıktan sonra tüm saha 5mm çelik halat ile gerdirilip klemenslerle sabitlenir.
Merdivenli olarak imal edilen projektör direklerine ithal 400 W Metal Halide ampullü projektörler monte edilir. Elektrik bağlantıları TSE belgeli kauçuk izoleli kablolarla yapılır ve panoya elektrik tesisatı döşenir. Bir sonraki aşama olarak mapaları yerleştirilmiş Basketbol Sahası zeminine, projesine uygun olarak basket potası montajı yapılır.
Bu esnada prizini tamamlamış beton yüzey temizlenir, toz ve yabancı maddelerden arındırılır. Uygulanacak malzemenin tutuculuğu artırmak için yüzeye primer astar yapılır. Astar katmanın ardından 1-4mm çapında siyah sbr granüller %20 poliüretan binder ile karıştırılarak 8 mm kalınlığında serilir.
Serilen malzemenin yaklaşık 24 saat kürünü tamamlaması beklenir ve kür sonunda 1-4mm çapında yüksek mukavemetli ve UV ışınlarına dayanıklı renkli EPDM granüller, yine %20 oranından poliüretan binder ile karıştırılarak finişer ile 6-7-8mm kalınlık seçeneklerinde serilebilir. Oluşturulan elastik zemin üzerinde basketbol sahası çizgileri akrilik boya ile çizilerek saha hazır hale getirilmiş olur.
 
Kapalı olarak yapılması planlanan basketbol sahalarının zemin açısından açık basketbol sahalarından büyük farklılıkları bulunmaktadır. Bazı kapalı sahalarda parke zemin kullanıldığı gibi bazı sahalarda ise kauçuk, rulo tartan, poliüretan gibi bazı zemin kaplamaları kullanılmaktadır.
Kapalı sahalarda açık sahalar gibi iklimsel değişimlere uyum söz konusu olmadığından malzeme seçimlerinde farklılıklar olmaktadır. Bu seçimler sporcu sağlığı, kullanım, uygulama kolaylıkları ve maliyetler açısından değerlendirilmektedir.
Maliyetlendirme, zeminden ekipmana kadar ürün ve metraj anlamındaki değişkenler göz önüne alarak yapılmaktadır. Ayrıca BC Spor Sistemleri tarafından yapılmış olan bir Basketbol Sahasının nasıl yapıldığını anlatan videoyu izleyerek konuyu daha iyi anlayabilir ve firmamızı daha iyi tanıyabilirsiniz.

DİĞER HABERLER