Spor Tesisleri

Akrilik Zemin Tenis Kortu


Akrilik Tenis Kortları, tenis kortu zemin çeşitlerinde uzmanlaşmış bulunan BC Sports, akrilik tenis kortunun yapımını 3 – 4 hafta gibi kısa bir sürede anahtar teslimi olarak gerçekleştirmektedir. Akrilik Tenis Kortları; Akrilik Zemin ve Cushion Akrilik Zemin olarak iki çeşittir. Akrilik Zemin Tenis Kortları açık veya kapalı olarak inşa edilebilmektedir.

Akrilik Zemin Tenis Kortu

Akrilik Zemin Tenis Kortu, Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından belirlenen standartlara göre boyda 36 metre ende ise 18 metre toplamda ise 668 metrekare açık veya kapalı olarak inşa edilmektedir. Akrilik zemin tenis kortları uluslararası ölçülerin dışında amatör kullanımlar için ihtiyaç duyulan her boyutta inşa edilebilmektedir.
 
Akrilik Tenis Kortu Yapımında Kullanılan Zemin Uygulamaları:
 
Akrilik Zemin Tenis Kortu
Cushion Akrilik Zemin Tenis kortu
Akrilik Zemin Tenis Kortu yapımında uzmanlaşmış BC Sports, akrilik zeminli tenis kortlarının yapımını 3-4 hafta gibi kısa bir sürede anahtar teslimi olarak gerçekleştirmektedir.
 

Akrilik Zemin Tenis Kortu Yapımı

 
Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) tarafından belirlenen standartlara göre Akrilik Zemin Tenis Kortu inşa edilmektedir. Talep doğrultusunda amatör kullanım amaçlı daha küçük ölçülerde tenis kortları da yapılabilmektedir. Altyapı, demir işleri, tel örgü, aydınlatma, yerinde döküm akrilik zemin yapılması ve tenis filesi takılması ile anahtar teslim olarak tenis kortları yapılmaktadır.
 
Akrilik tenis kortu yapımında iki farklı çeşit zemin kullanılmaktadır:
 
Akrilik Zemin
Cushion Akrilik Zemin
Her iki zemin türünde de yapım aşamaları benzer niteliklerdedir. Cushion Akrilik Zemin sistemlerinde fazladan “cushion” olarak adlandırılan bir ara katman vardır. Cushion, spor zeminleri yapımı için özel olarak tasarlanmış, akrilik reçine ve çeşitli sentetik içerikleri bulunan bir zemin kaplama türüdür.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Akrilik Zemin Tenis Kortu Saha Ölçüleri

 

Akrilik Zemin Tenis Kortu Yapım Aşamaları


  • 1. Aşama
    Hafriyat: Kort sahası seçiminden sonra düzleme yani tesfiye işlemleri yapılır. Ardından kortun etrafını saracak çevre hatıl kalıbı için temel atılır. Çevre Hatıl Betonu: Çit zemin desteğini sağlayacak olan hatıl için 8 ve 12 Q’luk demir çubuklarla hasır iskelet kurulur. Ankraj: Kortu saracak olan çitlerin ana direklerini bağlamak üzere, hatıl demir iskeletine belli aralıklarla 3” lik ankraj boruları yerleştirilir. Hatıl Betonlama: Hatıl betonlanarak kurumaya terk edilir. Saha Dolgusu: Akrilik zeminin yere homojen bir şekilde oturması için kort geneli 15 cm kadar mıcır ve plentmiks dolguyla kaplanarak, üzerinden silindir geçirilir ve bu dolgu iyice ezilir. Asfaltlama: Dolgunun üzerine ilk asfalt katmanı en az 5 cm kalınlığında dökülür, silindir vasıtasıyla ezilir, iyice sıkıştırılır. Son olarak 5 cm kalınlığında spor sahaları için özel olarak üretilen ince granüllü asfalt tabakası serilir ve üzerinden bir kez daha silindir geçirilerek tüm katmanların iyice sıkışması sağlanır.
  • 2. Aşama
    Hatıla yerleştirilmiş ankraj borularına, dikey direk boruları kaynakla birleştirilir. Bu boruların üstüne de üst, orta ve yatay borular destek boruları olarak tutturulur. Daha sonra bu borulara takviye uygulanır. Kortun aydınlatma ihtiyacını karşılamak üzere uzun kenarlara merdivenli dikey direkler dikilir. Bu direklere 400 W kapasiteli Metal Halide projektörler yerleştirilmesi ve bunlara uygun elektrik tesisatı kurularak enerji iletilmesiyle aydınlatma sistemi işi bitirilir. Korta giriş – çıkış yapılabilmesi için 1 adet menteşeli kapı yapılır. Standartlara göre kortun uygun noktalarına karşılıklı birer file demiri dikilir. Daha sonra akrilik kaplama işinin ardından bu demirlere tenis filesi gerilir. Kortun etrafındaki direklere de 4×4 cm göz aralığı, daldırma galvanizli ve PVC kaplı tel örgü gerilir ve tüm kort çitle kapatılır. Bu çitler de klemenslerle vasıtasıyla direklere bağlanan çelik halatlarla sağlamlaştırılır.
  • 3. Aşama
    Daha önceden zemine dökülerek silindirlerle iyice ezilen asfalt zemin basınçlı hava ve su kullanılarak iyice temizlenir. Temizlik işleminin ardından ilk kat olarak dolgu malzemesi (Acrylic Resurfacer) uygulanır. Bunun üzerine de örneğin Cushion Akrilik Sistem talep edilmiş ise 2 kat halinde Cushion katman döşenir. Bu cushion tabakanın üzerine, (eğer Cushion Akrilik Sistem talep edilmemişse doğrudan akrilik kaplama üzerine) 2 kat halinde akrilik renk katları (Acrylic Procoat) atılmasıyla tenis kortuna ait zemin kaplama işlemleri bitirilmiş olur. Çizgileme işlemleri de bitirildiken sonra kort kullanıma hazır hale gelir.

Tenis Kortları

ÜRÜNLERİMİZ

Spor Ekipmanları Yapımı'nda kullanabileceğiniz ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.
TÜM ÜRÜNLER