Kostnadene ved bygging av idrettsplass avhenger av en rekke faktorer og varierer avhengig av konstruksjonen av idrettsplassen.
Byggingen av en naturgressbane stiller idrettsbanebyggeren overfor andre utfordringer sammenlignet med byggingen av en ny kunstgressbane. Idrettsbaner med hybride torvsystemer blir i økende grad installert i kommunale områder, og det er også ulike typer konstruksjoner.
DIN 18035-4 beskriver i detalj hvilke krav et sportsgressdekke må oppfylle. Tilstrekkelig vanngjennomtrengelighet og evne til å lagre fuktighet og næringsstoffer er forutsetninger for et høyt vegetasjonsnivå og er blant de sentrale oppgavene i idrettsplassbygging.
Dette sikrer at naturgresset beholder sine optimale egenskaper og at idrettsanlegget kan brukes hyppig og intensivt.
Overholdelse av standarden sikrer at idrettsbaner bygges i henhold til en enhetlig ordning over hele verden, og at regionale forskjeller knapt må tas i betraktning ved valg av frø og plenblanding.
Du kan bruke kostnadskalkulatoren for naturgress til å beregne de nøyaktige kostnadene for å bygge en idrettsbane med naturgressbaner. Du finner også i oversikten over kostnadskalkulatoren, beregninger for nybygging av hybrid- eller kunstgressbane.
Byggeprosjekter for idrettsplass er ofte langvarige prosesser som ofte krever flere måneder med forberedelser og tålmodighet inntil finansieringen er sikret og de grunnleggende byggeforskriftene er avklart.
Derfor prøver vi i prinsippet å støtte klubbene og kommunene i å fremme prosjektet deres uten å påføre planleggingskostnader med de første ideene og arbeidet. Byggingen av en kunstgressbane skjer i den frostfrie sesongen med B&C Skandianvia Sports og tar kun ca 5 til 8 uker. Banen kan spilles umiddelbart. En naturlig gressbane kan gjøres spillbar på 14 uker, forutsatt at såing og ferdigstillelse fortsatt kan foregå i den varme årstiden. Ellers må du vente til neste år.
Avhengig av plassering og kundens individuelle krav, må et stort antall lover, forskrifter, bestemmelser og DIN-standarder overholdes ved bygging av idrettsplasser. DIN 18035 er det tekniske regelverket for bygging av utendørs idrettsanlegg.
Omfattende spesifikasjoner for bygging av idrettsanlegg som er egnet for konkurranser og åpne for reglene, samt for sikkerhetsutstyr, vanning og drenering, struktur og materialvalg skal overholdes for å sikre at viltet kan fortsette å operere på lang sikt.
De viktigste lovkravene er gitt av bygningsloven og statens bygningsreglement samt lover og forskrifter om utslipp, samlingssteder, vannforvaltning, støy, natur og jordvern.
For gjennomføring av konkurransearrangement skal også idrettsforeningenes konkurranseregler følges ved planlegging av idrettsanlegget.
Målingen av idrettsanlegget og undergrunnsrapporten som kreves for bygging av feltet, flomlysmastfundamenter og drenering samt lys- og støyutslippsrapporten er en forutsetning for ethvert idrettsanleggsanlegg, da de muliggjør et høyt planleggingsnivå. og kostnadssikkerhet. I tillegg gir undersøkelsene av jordforholdene og den eksisterende idrettsbanekonstruksjonen nødvendig informasjon for den ideelle feltstrukturen og gjenbrukbarhet av eksisterende idrettsbanematerialer i henhold til gjeldende tekniske standarder. Kostnadene til forundersøkelsene er vanligvis støtteberettigede.